AustraliŽ II

Vanuit Sydney gaan we voor de verandering niet met een camper naar het noorden, maar met de bus. We moeten toch een keer als echte backpackers reizen. Dit betekent dus dat we van tevoren geen overnachtingen geregeld hebben, echt totale vrijheid dus.

We willen in ieder geval op het Great Barrier Reef een duikbrevet halen. De berichten zijn echter niet zo gunstig, zeer recentelijk is gebleken dat ook dit rif is aangetast door de opwarming van de aarde en de bijbehorende klimaatveranderingen. Dit betekent dat het eens zo kleurrijke koraal al haar kleur verliest (Coral Bleaching), een ander gevaar voor het koraal zijn de enorme stekeldingen die met velen het koraal uitzuigen en af laten sterven. Daarnaast kent het rif voor duikers nog een uitdaging genaamd de "Box Jellyfish". Dit zijn kwallen met tentakels van anderhalve meter. Het hele rif zit er vol mee van juni tot november. Oppassen geblazen dus. Na aangekomen te zijn in Cairns, vliegen we door naar Hongkong voor een Oosters tintje aan de reis.

</noscript><script type="text/javascript" src="http://ads.tripod.lycos.nl/ad/ad.php?cat=noref&mkw=&CC=nl&ord=3d44325c&adpref="></script>