Singapore

06 november 2002
De stad in, er is weinig te merken van de strenge regels waar Singapore bekend om staat. Alleen heb je hier bij de stoplichten displays staan waarop voetgangers kunnen zien hoeveel seconden het licht nog op groen staat. Kauwgom kauwen mag wel, alleen is het verboden om het te verkopen. Als ontbijt neemt durfal Eddie een broodje met gedroogde vis en krab. De hele dag shopping centers in en uit, de meeste winkels zijn van de grote merken met voor ons onbetaalbare kleding en accessoires. Te moe om Chinatown in te gaan. Wel naar het Raffles Hotel gegaan om daar te genieten van de enige echte Singapore Sling (voor alle Nigeria kenners, dit lijkt verdacht veel op een Chapman).

07 november 2002
Vandaag wel Chinatown ingegaan, niet zo bijzonder, behalve de oude huizen. Hierna via de Arabische wijk en een vlooienmarkt naar Little India gelopen. Hier heeft Marjolein een Henna Tattoeage op haar hand laten zetten (dit is dus een tijdelijke!). Hierna nog wat rondgekeken in een winkel met meubels en verlichting waar onze lampen ook stonden, tesamen met lampen van een lokale ontwerper die vernuftig met tie-ribs te werk is gegaan (Meta, ontwerp en fotoos volgen nog!). Als avondeten kiezen we weer eens wat anders namelijk Japanse noodles, errug lekker. Als dessert heeft Eddie een lokale delicatesse betaande uit een berg geschaaft ijs in fel groen en rood met onderin gelei-achtige slierten afgemaakt met maiskorrels bovenop. Het ijs ging nog wel maar de rest was vreselijk.

08 november 2002
Op naar MaleisiČ. In de ochtend (net op tijd) met een betrouwbare bus naar Malakka. De grens over is een aantal keer uitstappen, de eerste keer zonder baggage Singapore uit, de tweede keer MaleisiČ in met baggage terwijl de bus de grens voorbij rijdt. Lees verder onder MaleisiČ.